lördag 8 september 2018

Montersvep på Formex

Fina juldekorationer i montern hos Snow på Formexmässan i augusti.
Säsongsstart!

Med Formex startar hösten och augustiupplagan i mässhallarna i Älvsjö bjöd möjligen ett något annorlunda koncept, där media välkomnades med stämsång och det satsades på fina utställningar. 

Till entrétorgets stora utställning hade mässan städslat den brittiska designentreprenören Abigail Ahern. En mångsidig kreativ person som skapat sig ett namn genom spännande inredningslösningar långtifrån uttrycket Less is more... 

Cosy cool corner under kamoflagenät i entrétorgets utställning signerad brittiska Abigail Ahern. 
Tvärtom. Ahern vill se mustiga miljöer, mycket prylar i smått överlastade rum där det gärna gäller att ta sig runt som i en snitslad bana. 

Principen är att jobba med monokromt när det gäller färgsättning, tänk två kulörer som målas upp på väggar, tak, lister och golvsocklar. 

Därefter plockas prylar in, i kontrastfärger som lyser upp och där storlekar krockar, en stor lampglob eller ljuskrona i ett litet rum är exempelvis helt i Abigails gillande. Oavsett om du måste ducka under skapelsen. 

Under ett kamoflagenät hade Ahern byggt upp ett cosy mässhörn med hantverk, mjuka textilier och stora konstgjorda blomsterarrangemang. 

Emma Ahern, syster till Abigail och delägare i företaget, är florist och tillsammans har systrarna skapat stor succé med sina specialbeställda fake flowers - nästa stora trend enligt Abigail själv. 

Fake Flowers, ja, men inte de konstgjorda sidenrosor vi kanske tänker på utan stora gröna exotiska slingor, blad, frökapslar, regnskogsväxter och palmer. 

Aherns utställning var inspirerande och väl genomförd och en av mässans höjdpunkter. 

Mer från mässan i montersvepet nedan...häng med! 
Fina juldekorationer med hantverksstuk i den fina montern hos Snow. 

I 150 år har Sverige haft handelsutbyte med Japan och det manifesterades i en utställning med keramik, konstobjekt och här som i klassiska indigolängder. 

Snygga montrar med bakgrund i petrol, plommon och orange, sparsmakat inredda  - ja, danska företag är på plats och inspirerar. 

Affari är en stor aktör inom accessoarsegmentet och hade även de byggt en stilren monter. 

Bloggens favorit är det här lilla mässhörnet kring 1800-talsfotografen Karl Blossfeldts verk, nu tillgänglia som vackra tryckta posters, kort och etiketter. Kreatören Peter Ødegaard ligger bakom den fint stajlade montern. 

Återhållet i bruna och gröna nyanser matchar växter och frökapslar de fina botaniska bilderna som nu finns tillgängliga som tryck via företaget Sköna Ting. 

Broste Copenhagen på plats med inredning mot en gröngrå matt vägg. Stiligt och trendmässigt. 

Textilföretaget Jacobsdahl satsar på sammet, gyllene toner och starka färger i sina mönster och har haft framgång med sina sammetspuffar, något av inredningsårets trendmöbel. 

Blänkande skålar hos Georg Jensen, avsedda som blickfång, för blomster och dekorationer. Bakom formgivningen står Monica Förster. 

Monica Förster har med sin erkänt säkra design även skapat de här ljusstakarna med  brickor för dekoration, fina att kombinera. 

Såhär fint och överskådligt arrangerat såg det ut i de flesta mässmontrar och vi är fjärran de dagar då Formexmässan var ett tämligen oöverskådligt gytter av allsköns prylar. 
Abigail Ahern bygger stort med hantverk, överdimensionerade växter och mycket naturkänsla under kamoflagenätet på Formexmässans entrétorg. 

Holländska företaget Silk-ka gör Formexpremiär och kanske kan vi se det som ett tecken i tiden att fake flowers får en ökad efterfrågan. Månnne blir det modemässigt att inreda med stora buketter och arrangera dekorativa blomster i stiliga inredningar... 
              www.formexmässan.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar