torsdag 15 mars 2018

Martins herbarium

Flora Hysterica baserad på Martin Bergströms herbariumsamling i ny tapetkollektion från Photowall. Foto: Thomas Klementsson. 

Mikroteknik i nya tapetmönster

Botanik är på modet i inredningen. I dagarna lanserar tapetföretaget Photowall ett samarbete med botaniknörden Martin Bergström som sedan han var barn gillat blommor. 

Martin Bergström har själv samlat och torkat växter och även letat gamla växtarkiv. Resultatet är ett herbarium med över tusen objekt, vissa daterade till 1800-talet. 

Materialet ligger till grund för Photowalls nya tapetkollektion Flora Hysterica, där utvalda blommor skannats och lagts till en färgsatt bakgrund.  

Blad ur herbarium med torkade växter ur Martin Bergströms samling. Foto: Thomas Klementsson.
Blommor och bakgrund har därefter bearbetats med olika färglager för önskad nyans och struktur. Ett pilljobb som skapat de trolska och drömska uppförstorade växtmönstren. 

Mönster står ut som målningar på väggen, vackert och dramatiskt. 
Kika här...
Omsorgsfull montering av torkade växter under arbetet med nya tapetkollektionen Flora Hysterica. Foto: Thomas Klementsson.


Vacker botanisk tavla på väggen. Foto: Thomas Klementsson. 

Uppförstorade växtdelar i kollektionen Flora Hysterica från Photowall. Ett dramatiskt och krävande mönster, här som fondvägg. 

Gråtonat och stiligt i den botaniska kollektionen Flora Hysterica baserad på Martin Bergströms herbarium. Foto: Thomas Klementsson.
 
                 photowall.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar