fredag 16 mars 2018

Charming Chimney Swallows

Gästrummets gamla gråmålade säng reflekterar krukväxtens blomblad - nästan som svalvingarna på nya tapeten.  

SVALVINGAR I GÄSTRUMMET

Äntligen blev det dags att ge gästrummet ett lyft. Valet av tapet var givet. Ur den fantastiska tapetkollektionen Flora & Fauna baserad på John Derians samlingar av illustrationer valde vi det underbara mönstret Chimney Swallows.

Möbleringen i gästrummet är helt enligt principen att vi tar vad vi har. Den gamla gråmålade sängen har hängt med i många år. Sidobordet från ett sommarhus i skärgården likaså, ommålat och med nytt papper under glasskivan. Vårljuset bländar - äntligen! - när vi gör i ordning efter tapetseringen.
Bäddtextil med grågröna ränder från Mille Notti, grå örngott med vingar från Hemtex. 
Amerikanen John Derian har i många år samlat illstrationer, målningar och mönster. Mycket material från botaniska böcker, floror och omsorgsfullt tecknade fåglar, fjärilar och insekter. 

I samarbete med Tricia Guild har ett urval av dessa gamla oskattbara illustrationer blivit en alldeles underbar tapetkollektion. Kika i tidigare inlägg för fler exempel.


Svalan är en av mina absoluta favoritfåglar så vilket motiv som skulle upp på väggarna i gästrummet var det ingen tvekan om. Här i eftermiddagsljuset speglas de utsökta och omsorgsfullt tecknade svalorna i sin flykt över en sommarhimmel med molntussar. 
Att tapetsera är ett smidigt och smart sätt att förändra ett rum. Var inte rädd för mycket mönster eller mörka tapeter, det förminskar inte rumsligheten, tvärtom! 

Mönster och mörkare färger på väggar lyfter fram listverk, fönsterfogar och skapar snarare ett intryck av att rummet blir större. 

Vi har tidigare målat om ytterligare ett gästrum samt vardagsrum med mörkare grå färgtoner. (Se etikett Renovera mera för fler exempel.)

Visserligen skarp, men så efterlängtat! Nu skiner marssolen men snart är svalorna här på riktigt! En enkel gråmålad pall funkar som sängbord och på väggen en spegel i guldram från loppis.

             designersguild.com
               johnderian.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar