fredag 8 september 2017

Made in Italy

Fransprydd pall i sammet signerad italienska formgivaren Lorenza Bozzoli.  
Skräddad sittplats

Italienska designern Lorenza Bozzoli lanserar Couture, en ny kollection sittpuffar i sammet med en kjol av silkesfransar. 

Lorenza Bozzoli, med studio i Milano, har testat formen tidigare, i en soffa för Moooi som lanserades vid Milanomässan i fjol. 

Lorenza Bozzolis samarbete med Marcel Wanders Moooi är ett av flera formgivaren genomfört, andra namntunga producenter är Alessi, Dedon, Slamp och Tato.  

Stomme av björk och kjol av silkesfransar på sittpuffen Couture, design Lorenza Bozzoli. 
Kollektionen Couture består av puffar i fyra olika storlekar där alla har en stomme i björkträ, stoppning av viskos och klädsel i sammet med de karaktäristiska silkeskjolarna. 

Stilen är inte ny, fransprydda möbler var stort inom inredningsmodet på 1800-talet. Silkeskjolarna på Bozzolis sittpuffar är också handvävda på vävstolar från tidigt 1800-tal. 

Italienskt hantverk at its best! 

Två sittpuffar i serien Couture smyckar golvet framför den grovsnickrade bokhyllan. Läcker, tycker bloggen och kanske ett passande DIY-projekt för den som har ett gäng träbjälkar i gömmorna. 

Sittpuffarna Couture kommer endast att säljas via high-end nätbutiken luisaviaroma.com 

Couture är ett gott exempel på design och hantverksskicklighet inom varumärket Made in Italy

En kvalitetsstämpel som lockar företag som Ikea och Designtorget  när de vänder sig till kvalitativa italienska underleverantörer med nya designbeställningar.

Mer om detta i kommande inlägg - stay tuned! 
1 kommentar:

  1. Så snygga sittpuffar :D Tycker den i lila var lite läcker :D

    SvaraRadera