onsdag 13 september 2017

Arpers flexibla former


Slimmade, grafiska linjer i nya stolen Cila, design Lievore Altherr för italienska Arper.
Lekfullt på jobbet

Italienska möbelproducenten Arper är ytterligare ett utmärkt exempel på kvalitetsstämpeln Made in Italy. En personlig favorit där företagets monter på Milanomässan alltid är en showstopper under designveckan i april. 

Baserat i Treviso i Lombardiet är Arper en världsomspännande producent av smarta och flexibla möbler för arbetsplater, i offentlig sektor såväl som hemmiljö. 

Familjeföretaget Arper grundades 1989 av Luigi Feltrin som driver Arper tillsammans med sönerna Mauro och Glaudio. Ett flertal designsamarbeten och ett säkert varumärkesbyggande har skapat framgång värden över. 

Nya Cila går att få stapelbar (mitten) med smala smäckra ben och på rull, design Lievore Altherr som har ett mångårigt samarbete med Arper.
Piggt, lekfullt, praktiskt och flexibelt - formgivning som funkar helt enkelt för möten och arbete. 

Arper är ett gott exempel på ett företagsbyggande där produktutveckling med viktiga parametrar som ergonomi, tekniska kvaliteter och material går hand-i-hand med formgivningen.

Ett avgörande samarbete är det med designstudion Lievore Altherr Molina som signerat Arpers kollektioner Catifa, Duna och Leaf

Sedan i fjol arbetar Alberto Lievore och Jeannette Altherr vidare som ett designteam, under det att Manuel Molina öppnat en egen studio. 
Italienska möbelproducenten Arpers showroom i Stockholm visar flexibla och välformade lösningar för arbetsplatser. Design som funkar fint även på hemmakontor   och i privata miljö. 
I Sverige finns Arper sedan 2012 representerat med ett showroom i Stockholm, företagets andra efter start i Milano. 

En chans för, inte bara arkitekter och inredare av större projekt, utan även privata designkonsumenter, att kika in och testa god design - Made in Italy. 


                  arper.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar