torsdag 25 maj 2017

Formgivet i Milano


Fin installation i Valenciabaserade belysningsföretaget Lzfs monter.

Mjuka kurvor & dekorerade ytor 

Designveckan i Milano bjöd ett härligt race mellan mässhallarna i Rho, utställningarna i Zona Tortona och Lambrate - och så alla utställningar på stan´ då vackra byggnader och palats blir spelplats för modern design, idékoncept och konstprojekt. 

Trendmässigt spretade utbudet möjligen mer än någonsin, där letandet i arkiv efter tidigare möbelform matchas med konceptuell design där produkterna blir konstfärdiga inredningsobjekt. 

Det vässas på tidigare givna succéer samtidigt som nya möbelformer presenteras i prototyper i montrarna. Träfanér och dekorerade ytor matchas med färgrika utropstecken - häng med på ett första svep från årets Milano Design Week...


Bordslampa i björkfanér från danska Tom Rosseau. 

Fin i sin enkla form är Deer Table, design Marcel Wanders/Moooi.

Bambufanér är materialet för nyzeeländske formgivaren David Trubridge. Här nya pendlande Navicula, inspirerad av havets mikroskopiska varelser diatomerna. 

Fåtöljen Lilo, design Patricia Urquiola för Moroso med struktur i den mångfärgade klädseln och breda armstöd.

Targa heter fåtöljen som mixar den klassiska flätade rottingen, böjträformer och klassiska moderutor. Design GamFratesi för GTV.

Nätat hos italienska utemöbelföretaget Emu som uppdragit åt Patrick Norguet att formge fåtöljen Nef.

Inspirationen till bastanta bordet Highway fann japanska designstudion Nendo i de amerikanska motorvägarna. Bordets yta är behandlad för att likna asfalt, benens form påminner om betongfundamenten till motorvägens brofästen.

Flitiga Patricia Urquiola har formgivit bord & stol Mathilda med raka ben och rundade former där bordets skiva har fått en dekorativ randig yta.

Kantiga bordet Greenlight ingår i en prototypserie formgiven av dansk-isländske designern Olafur Eliasson för Moroso. Serien omfattar stapelbara bokhyllor och bord där formspråket är baserat på den gyllene triangeln. Skulpturalt och fint, även här har bordet en inbyggd dekor.Möbelserien Unna, design Monica Förster för bosniska företaget Zanat, lanserades i fjol. I år kommer matbord med handkarvat dekor på inläggsskivorna. Gediget, hållbart och vackert. 

Skålformade fåtöljen Canal Chair, design Luca Nichetto för Moooi, har fått färg, piggt och dekorativt.I en av designveckans mest färgsprakande utställningar i Zona Tortona hittade vi fällstolen med etniskt inspirerad dekor som när den inte används hängs på väggen som ett konstobjekt. 


Återkommer med mer formgivna nyheter från Milano Design Week - stay tuned!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar