söndag 3 juli 2016

Applebees akvareller

Underbar akvareller av 1800-talskonstnärinnan Caroline Maria Applebee i den finaste trädgårdskalender vi sett! 

Tips för trädgårdsälskaren!

Ett trädgårdsår passerar stundtals försvinnande snabbt. Pionbuskarnas prima primadonnor fäller lätt bedagade sina kronblad och den korta blomningen blev just - alldeles för kort...

Bästa tipset blir därför att redan nu, såhär alldeles inför högsommar med klängande rosor, hallonskörd och sköna sensommardagar, planera för nästa trädgårdsår...

Trädgårdskalender 2017 med fantastiska blomsterakvareller av Caroline Maria Applebee är formgiven av Arianna Osti och utgiven på bokförlaget Lind & Co. 

Alldeles underbart inspirerande och vacker är boken Trädgårdskalender 2017 med fantastiskt fina akvarellmålningar gjorda av engelska konstnärinnan Caroline Maria Applebee.

Applebee var verksam under 1800-talets första decennier. The Royal Horticultural Society, den största trädgårdsföreningen i England, köpte i början av 1900-talet in de vackra akvarellverken som nu finns bevarade för eftervärlden. 

Ett urval av Applebees målningar återges i trädgårdskalendern, formgiven av Arianna Osti och utgiven i Sverige på bokförlaget Lind & Co. 

Snart är det dags att planera nästa trädgårdsår...
Kalendern ger plats för dag-för-dag anteckningar och innehåller, förutom historik över konstnärinnan och fakta, mängder med de vackra akvarellerna. 

Trädgårdskalendern 2017 är ett verkligt fynd och en perfekt present till alla trädgårdsälskare! 

Boken går bland annat att beställa via Adlibris och kostar 138 kronor. Missa den inte. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar