torsdag 30 juli 2015

Mässhöst!

Skåp Room Grey, design Erik Olovsson & Kyuhyung Cho, nominerade till priset Formex Nova.

Hantverk i mässfokus

Dags att planera för inredningshösten med mässbesök och jobbresor. Först ut är Formexmässan som i augustiupplagan ökar fokus på hantverk och återbruk.

Inte minst märks formfokus i urvalet av de nominerade till utmärkelsen Formex Nova, där såväl textilt som trähantverk lyfts fram i bidragen.

Flätade kuddar Notknot, design Ragnheidur Ösp, en av fem nordiska formgivare nominerade till utmärkelsen Formex Nova som utdelas i samband med Formexmässan i mitten av augusti. Mässan öppnar den 19 augusti.
Även på den stora inköpsmässan Tendence i Frankfurt i slutet på augusti premieras hantverk, ecodesign och återbruk.

Mässan är Europas ledande för inköp av inredning, presenter och prylar under höstsäsongen. Tendence kombinerar i konceptet utställande storproducenter med hantverksföretag och unik småskalighet.
Textil produktion från Laaj International återfinns i hall 8.0 på Tendencemässan i Frankfurt. Mässan arrangeras 29 augusti till 1 september. 
Spännande är Tendence parallellmässa Ecostyle som presenterar ett  unga formgivare och företag som alla arbetar med hållbarhet, såväl resursmässigt och socialt.

Hantverksmässig tillverkning och unika produkter blir allt viktigare som komplement till bassortiment i såväl mode- som möbel- och inredningshandeln.

Att hitta det där lilla extra som inte enbart skapar merförsäljning, utan minst lika viktigt, återkommande kunder.

I den uppdaterade Mässkalendern (sök här i bloggen) finns höstens viktigaste branschmässor, endast listade. Notera dock att de endast är öppna för professionella inköpare, press och fackbesökare.

Bloggen återkommer med mässrapporter med kommande säsongers härliga inredningsnyheter - missa inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar