onsdag 20 maj 2015

Mer höst...

Gyllene fönster välkomnade media till morgonpresentation hos Trendgruppen på Odengatan i Stockholm. 
Showroomsrace

Mindre regn och mängder med inredningsnyheter denna pressdag.

Starten gick tidigt på morgonen hos Trendgruppen där bland andra Cervera dukat upp för julen med nya matservisen Victoria i vitt blänkande benporslin.
Linneveck och vitt porslin samt glas ut Cerveras egen glaskollektion Table Top Stories
Formgivaren Björn Dahlström fanns på plats hos Trendgruppen för presentation av nya möbelserien String Works, premiärvisad på möbelmässan i Köln i början av året.

Björn Dahlström, som även ritat nya stekpannor i kollektionen Tools för Iittala, har tagit fasta på vikten av den smarta och ergonomiskt riktiga arbetsbordet och kommit fram till en enkel modell med skiva och bockliknande ben.

Skrivbord String Works för flexibla arbetsplatser och hemmakontoret. I bakgrunden hållsystem som har arbetad baksida och kan placeras fristående i ett rum. 
Skrivbordet är höj- och sänkbart, har inbyggd sladdförvaring och finns i vit, ask- och ekfanér. Pris cirka 15 000 kronor.

Tillval finns med en exempelvis en gavel och en liten finurlig hurts som går att dra med särskilt utfällbart handtag, givetvis med det igenkännbara trådrastret.
I Trendgruppens showroom sitter även Stringhyllorna på väggarna, här placerade högt, en smart idé för kompakt living. 
Mattor är på modet och företaget Obeborg visade fina färgprover på heltäckningsmattor.

Företaget riktar sig främst mot offentlig miljö och projektinredning, men välkomnar alla intresserade kunder till sitt showroom intill MariatorgetSödermalm i Stockholm.
Sköna färger i nya tidens heltäckningsmattor, fjärran forna tiders dammsamlande och allergiframkallande produkter.  Här prover från varumärket Ogeborg. 

Polhem PR har bland annat House Doctor i varumärkesportföljen och här är en ny serie keramik i djupblått. 

Snygg sängdrapering med dekorsömnad och bäddtextilier från Värnamo of Sweden.
Möbelkedjan EM har varit ute på en förändringsresa, såväl sett till ägarstruktur som sortiment. Här  en del av nyheterna som EM visade hos Polhem PR under pressdagen. 
Högt upp under snedtaket i en hyrd vindsvit på Story Hotel i Riddargatsbacken i Stockholm presenterade Indiska sina höstnyheter inom inredning och mode. Blå himmel!
Grönt och brunt och djur och natur i Indiskas textilsortiment. 
Det är något med den trolska skogen som lockar i höst. Samma tema hade Jan Rundgren plockat upp i sin styling för Mateus (se tidigare inlägg).

Små inredningsdetaljer blir allt viktigare, det är definitivt inte enbart ett mode, utan många internationella designer och prestigeproducenter inom möbler och inredning satsar på prylar. Fint hos Indiska var de små vaserna med krackelerad yta. 

Lila toner, skön synk mellan blågröna nyanser och djupblått och indigo kommer vi att få se mycket av i höst. Något måste ju hända efter retrofärger och pasteller...här textillängder i Indiskas höstutställning. 
Slutligen hänger även Indiska på modet med pendlande glas - här en trio som kommer i butik i höst. 
Återkommer snart med mer här i bloggen och då från brusande favoritstaden New York - missa inte..!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar