måndag 2 januari 2012

Camera con Cappellini

Gul accent i Cappellinis uppdaterade showroom i Milano
En monokrom färg är signum för Cappellinis showroom i världens stora städer - blått i Los Angeles, rött i New York och lila i Paris. Nu följs det enfärgade temat upp i företagets nyrenoverade showroom i Milano och här är det gult som regerar.

Gult är också en färg som väl representerar designstaden Milano med sina gula taxibilar, gamla gula spårvagnar, saffransrisotton och gyllene husfasader. Gult är även en färg som masestro Giulio Cappellini själv ofta väljer i sin design.
Premiärutställningen Homage to Shiro presenterar design av japanske arkitekten Shiro Kuramata. 
Nypremiären i Cappellinis renoverade showroom på Via Santa Cecilia 4 sker med utställningen Homage to Shiro, tillägnad den japanske arkitekten Shiro Kuramata, som arbetat i nära samarbete med Guilio Cappellini sedan 1980-talet. Viss Kuramatadesign  finns fortfarande i produktion, som exempelvis skåpen Revolving Cabinet och Homage to Mondrian.

Gult är fint! Förvaringsskåpet Dinah, formgivet av Shiro Kuramta (mitten på bilden) kommer i nyproduktion 2012. 
Utställningen visar skisser, enskilda objekt och även Dinah, ett smalt högt förvaringsskåp med lådor, formgivet 1979 och producerat i ett begränsat antal. Efterfrågan på Dinah på auktioner är stort och som i år lanseras i en ny produktion.

Dinah presenteras på Imm i Köln och Maison & Objét i Paris och kommer även att ställas ut i Cappellinis showroom i Paris som tar över utställningen Homage to Shiro.

                                          www.cappellini.it

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar