lördag 5 februari 2011

Macef i Milano

Guldprakt på Macefs januariupplaga 2011.  
Inredningsmässan Macef i Milano jubilerade med sin 90:e upplaga sedan starten i september 1964. Fram till 1972 var arrangerades mässan en gång per år, men är sedan dess ett återkommande event i slutet på januari samt i september.

Macef samlar främst högklassiga utställare inom traditionellt inredningsmode med produkter inom keramik, glas, porslin, belysning, textilier, smycken, presentartiklar, möbler och prydnadsföremål. Men i konceptet ingår även mer modern inredning, design och produkter för det dukade bordet.

Bloggen startar Macefrapporteringen i hallarna för traditionell och klassisk inredning....
Klassiska ljuskronor i glas och förgyllt trä. 
... och här blänker och glittrar det i många montrar där förgyllda glaskronor, speglar, praktpjäser och konstobjekt tävlar om inköparnas uppmärksamhet. Intresset för den traditionella stilen är stort från övriga länder i Europa, USA, Ryssland och Ukraina.
Praktpjäser på parad. 
Vackert konstglas från Murano utanför Venedig samt dekorerade och slipade flakonger presenterar en stor hantverksskicklighet hos utställarna, många mindre lokala verkstäder och fabriker.
Glaslyx för toalettbord och badrumshyllor. 
Gyllene tema i porslin och glas.  
Skirt och färgstämt i karaff, glas,  fat och pokal.  

Rosenrekord! 

Macef arrangeras i mässhallarna i Rho och konceptet är klart uppdelat i utställarkategorier och lättnavigerat för varje besökare. Mässan stängde efter fyra dagar med en ökning på fem procent i antal besökare. 95 000 personer hittade till Rho Fiera och mässans 100 000 kvadratmeter. 

Bloggen återkommer med rapport kring möbel- och inredningsföretag i hallarna för modern design. Missa oss inte!
                                                            
                                                                 www.macef.it

Foto: CBR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar