lördag 29 juni 2013

Artipelag calling!

Skärgårdsnatur i synk med Wegmankonst på Artipelag i sommar. 

William Wegman & Ett, Två, Trä!  

Ett säkert tips i sommar är en utflykt till konstmuseet ArtipelagVärmdö, vackert beläget på Hålludden en halvtimme från Slussen. Med hav och skog utanför de stora perspektivfönstren och två härliga utställningar innanför väggarna i arkitekt Johan Nyréns fantastiska byggnad är det ett utflyktsmål i absoluta toppklass.

Amerikanske konstnären William Wegman uppmärksammas i utställningen Hello Nature med underrubriken How to Draw, Paint, Cook and Find Your Way. Wegman är känd för sina fotografier av weimaranerhunder med Artipelags utställning visar ett brett konstnärsskap som omfattar målningar, teckningar, collage och inte minst - filmer.

Alldeles underbara är Wegmans hundar som huvudpersoner i handlingar som utspelar sig i retroruff naturmiljö och utställningens alla personliga teckningar och målningar. Wegman har rötter i det lantliga Massachusettes vilket påverkar hela hans härliga konstnärsskap.

Utställningen pågår fram till och med den 29 september 2013 - missa den inte!


Wegmans weimaraner i Johan Nyréns mästerliga arkitektur. 

Förunderligt mänskliga fyrbenta vänner i utställningen William Wegman - Hello Nature. 

I utställningshallen Artbox visas Ett, Två, Trä! - sommarens designutställning på Artipelag. Utställningen är  sammanställd av Staffan Bengtsson och presenterar objekt och möbeldesign i trä. Etablerade designer och formstudenter väljer trä och bland de medverkande formgivarna finns Åke Axelsson, Jens Fager, Form Us With Love, Emma Olbers, Anki Gneib bland andra.

Möbelskulptören Johan Kandell, många år knuten till möbelproducenten Källemo, finns med i en egen retrospektiv. En lite spretig men aktuell utställning som sätter fokus på dagens trätrend. Inte sedan det avlutade och furuvurmande 70-talet har trärena ytor varit så hippt som nu.

Ett, Två, Trä! pågår fram till och med den 21 augusti 2013.

Anki Gneibs makroljusstakar fint presenterade bland svartvita björkstammar i Artipelags Artbox. 


Välkänd svensk möbelform signerad Johan Kandell i Ett, Två, Trä! - en av sommarens utställningar på Artipelag på Värmdö. 

Promenad på träbryggor både från parkeringen och hamnen tar besökare genom skärgårdsnaturen upp till konstmuseet. 

Läs mer om konstmuseet Artipelag under rubriken Artipelag i världsklass i bloggens Arkiv - och missa inte en tur till ett av huvudstadens härligaste utflyktsmål i sommar!

                                          www.artipelag.se 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar