lördag 19 mars 2011

Hängare på modet

Som krokus på rad står Eos, en italiensk variant av tamburmajor, design Mario Mazzer/Bonaldo. 
Den 12:e april slår Milanomässan upp portarna för världens största designevent i inredningsuniversum. Och aldrig har väl smygpremiärerna via e-post duggat tätare än i år! Bloggens låda fylls stadig av spännande och roliga tjuvtittar på ny, het design.

I dagens skörd väljer vi ut klädhängaren Eos, formgiven av Mario Mazzer för italienska möbeltillverkaren Bonaldo. Materialet är formpressad polyethylene.

Företaget Bonaldo, grundat redan 1936, samarbetar bland annat med designer som Ron Arad och Karim Rashid i strävan att nå ut på möbelvärldens cat walk i Milano.


Rockvaktmästare i formpressad plyethylene. 
Det har varit mycket klädhängare från designföretagen under senare tid. Kanske är det en fix-möbel för att nå ut i media, funderar vi? Relativt enkel att formge i olika varianter och en kul pryl för bloggar och magasinssidor. Och - givetvis - en pryl med hög nyttofaktor i hem och på kontor.

Bonaldo presenterar ytterligare en variant på tamburmajor. Samme Mario Mazzer ligger bakom designen av Lui (betyder han på italienska), en klädhängare i trä med ett mer maskulint intryck, enligt företagets pressavdelning...
Lei (hon) marscherar fram mot Lui (han).
Milanomässan hägrar såklart! Bloggen är på plats tidigt på pressdagen den 11 april när alla härliga showroom öppnar i Zona Tortona. Den 12 april tar vi t-banan ut till Rho Fiera, världens vackraste mässanläggning för närkontakt med årets heta möbelnyheter.

Men först på programmet står Nordiska Trädgårdar, den stora trädgårdsmässan på Stockholmsmässan i Älvsjö. I nästa vecka, torsdag 24/3, öppnar mässan. Missa inte chansen till grön skön inspiration!

                                             www.nordiskatradgardar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar