fredag 23 oktober 2020

Fin form i fokus



Soffa Arbour i trä med sits/rygg i läder/textil, fin twist på skandinavisk formtradition och estetik, design Andreas Engesvik och Daniel Rybakken för danska HAY. 

Möte kring ny design


Det finns dagar som blir sådär extra trevliga. Dagar som gör skillnad i tider där skärmen vid hemmakontoret, webbinar och Zoom ersätter verklighetens mässresor och pressträffar.

Häromdagen var just en sådan dag. En dag med bokat besök i  möbelagenten Gulleds showroom i Stockholm. Några härliga och inspirerande timmar med proffsig guidning och i gott kollegialt sällskap. 

En riktigt bra dag kring fin ny formgivning av danska producenterna HAY och &Tradition samt italienska Magis, varumärken som Gulled representerar i Sverige och Finland. 

Showroom manager Jill Pedersen möter upp och berättar. Vi provsitter soffor, fåtöljer, kikar på lampor och accessoarer. 

Inget matchar mänskliga möten och möjligheten att - irl - uppleva och upptäcka fin möbelform.  

Här ett svep sköna, snitsiga och stiliga designnyheter - häng med! 



Den maffiga läderklädseln på soffan Arbour ligger mjukt inbjudande löst i stommen av svartlackad bok. Bordet är formgivet av Shane Schneck för HAY.   




Soffan Pandarine kommer med valbara (vikbara och cylinderformade) armstöd och divandel, design Inga Sempé för HAY.  




Form från förr. Pendeln Flowerpot formgavs redan 1969 av Verner Panton och finns idag i flera olika utföranden. Ny i familjen Flowerpot är den portabla sladdlösa bordslampan och ...




... vägglampan. Producent är danska &Tradition som förvaltar och utvecklar tidlös design av Verner Panton och Arne Jacobsen med samtida formgivare som Jaime Hayón och Space Copenhagen.




Nätta fåtöljen Dorso Lounge Chair är formgiven av designduon GamFratesi för HAY och finns nu valbar med inbyggd snurr. Sväng runt utan flytt helt enkelt, kul effekt och smart funktion.  




Petit Standard heter den stapelbara stolen med stomme i aluminium/stål och formpressad sits i fanér (bok/ek). Åtta år har formgivaren Daniel Rybakken arbetat med att utveckla stolen som med det triangelformade bakstycket får ett spännande uttryck. Ögongodis med hög sittkomfort. Tillverkare är HAY. 



Puffen Pouf (HAY) i pigga färger blir en lättplacerad extra sittplats och finns i nya mått.


Ny hos italienska Magis är stapelbara Bell Chair, formgiven av Konstantin Grcic och tillverkad i formpressad polypropylene. Fina linjer och skön sittkomfort. 



Danske designern Hee Welling är mannen bakom serien AAC (About a chair), variationer av skalstolar med mjuk sittkomfort, ben i metall och trä och nu...



... valbar som modell AAL82, med fylligare sits och högre rygg. 



Pendeln Flowerpot, bordet CPH30 med flexibel förlängning där skivorna med några enkla drag viks upp ur bordet. Bordsskiva valbar i linoleum och eklaminat och stommen tillverkad i massiv ek. För formen står Ronan & Erwan Bouroullec, producent HAY. 




Härligt möte hos Gulled med Svante Öquist, mångårig chefredaktör för svenska Elle Decoration, Agneta Törnqvist, scenograf/stylist och Jill Pedersen, showroom manager Gulled Stockholm.  

 

             Mer designnytt på gulled.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar