lördag 25 maj 2019

Lyckat, Lydmar!

Hotell Lydmar i Stockholm firar 10 år med en uppdatering av 45 rum, ett projekt i samarbete med arkitektstudion Nude Ateljé och inredningsarkitekt Eva-Lotta Axelsson.
Nypremiär för hotellpärla

Lydmar Hotel firar 10 år i den vackra fastigheten invid Nybroviken i Stockholm och nyöppnar med en uppdatering av hotellrum, lounger och korridorer. 

I konkurrens med stora byråer blev det arkitektstudion Nude Ateljé som landade uppdraget. Inredningsarkitekten Eva-Lotta Axelsson har haft en av sina väninnor i fokus när hon mejslat ut värdeord för projektet - Elegant, Kultiverad & Modig.  

Mjuk sammet, blank satinkänsla i textilier och konst på väggarna i uppdaterade Lydmar Hotel.
– Min väninna är något av en världsresenär och jag ville skapa en unik och personlig atmosfär, lite som ett hem fylld med objekt från resorna i en varm och hemlik miljö, säger Eva-Lotta Axelsson. 

Samarbetet med Lydmar startade redan för två år sedan då Eva-Lotta och Nude Ateljé i samband med Stockholm Furniture Fair inredde  hotellets signatursvit enligt konceptet World Citizen

Nu är den modiga stilblandningen genomförd i hela hotellet, en renovering som pågått under drift våning för våning, sex veckor i taget. Bra jobbat! 
Handplockade objekt skapar en lyxig och personlig atmosfär i de nyrenoverade hotellrummen i livsstilshotellet Lydmar.
Det är spännande att vid förhandsvisningen gå genom de individuellt inredda rummen, möta de skickligt uppbyggda miljöerna, färgval i textilier och på väggar, möblerna, objekten och konsten. 

Översta våningen i 1800-tals byggnaden med takbjälkar och snedtak.  
Tillsammans med ett litet snickeri i Riga i Lettland har Eva-Lotta Axelsson arbetat med att formge ny inredning, skräddarsydda detaljer som sidobord i trä och metall. 

Lädermöbler och utvald vintage från hotellets tidigare inredning har tagit tillvara och belysning har specialbeställts exempelvis i taket i ett av vardagsrummen, de gemensamma lounger som finns på varje våningsplan. 

Keramik, objekt och fotokonst adderar till en tidlös men samtida och lite boholyxig känsla som väl stämmer med Lydmars koncept som livsstilshotell. 

Slitna läderfåtöljer i ett av hotellets vardagsrum.
Vi går mot en höst där inredningsmodet bjuder bruna och brända toner, varma nyanser på väggar och taktila textilier i sammet, siden och mjuka strukturer, väl genomförtav Nude Ateljé. 

Matta väggar i nougat, dovt grönt, ljust beige och petrol matchas med accentfärger som lejongult, orange och konjaksbrunt. 

Sänggavlar och soffor med nitar, mjuka runda former på soffor och sittpuffar, vintageböjda stålrör, svart läder och skimrande sammet lyfter de individuellt inredda hotellrummen. 

Garderober på laserskurna, genombrutna dörrar är tidlöst stiligt och har specialbeställts liksom spännande småbord och avställningsytor i mässing. 

En del av möblerna har behållits från tidigare inredning, annat har köpts in för att passa i den kosmopolitiska och personliga atmosfären. 
Bland leverantörerna av möbler och belysning återfinns Flos, Moooi, Lee Broom, Foscarini, Fogia, DePadova, Brandstationen, Ogeborg och Engelska Möbler. 
  
Böljda stålrör i vintagestolar matchar sammetslängder i gardinerna. 
Hotel Lydmar ligger i premiumsegmentet, närmaste konkurrent är intilliggande Grand Hotel. Men med endast 45 hotellrum tillhör Lydmar skaran av boutiquehotell i Stockholm. 

Själva fastigheten på Blasieholmen kallas Edelstamska huset och byggdes 1826, men fick sitt nuvarande utseende på 1880-talet då man utrustade fasaden med friser från den nedbrunna palatset Makalös. 

Nude Ateljé har lyckats i ambitionen att göra avtryck med en väl genomförd uppdatering. 

Resultatet är en internationell och modern vintagelyxig atmosfär i den vackra byggnaden på Blasieholmen mitt i hjärtat av Stockholm. 

Fotokonst på väggarna och handplockad keramik, belysning och objekt i Hotel Lydmars individuellt inredda hotellrum. 
Knappade möbler och textilier, varma färger och spännande belysning, som här i taklampa från Petite Friture.

Inredningsarkitekt Eva-Lotta Axelsson driver Nude Ateljé som vann pitchen att uppdatera Hotel Lydmars 10-årsjubileum. 
Mysig känsla i ett av hotellets vardagsrum. 

Bohemisk hotellyx i 5-stjärniga Lydmar i Stockholm. 
Historiska vingslag möter hotellgäster som checkar in på Lydmar Hotel på Blasieholmen i Stockholm. 

                nudeatelje.se
                lydmar.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar