fredag 23 september 2016

Inrett hemma!

Bordet kommer från ett sommarhus i skärgården, tidstypiskt med sin flätade ram. Ursprungligen i natur, ommålat i gustavianskt grått och med tapet Marianne i färgställning Viola ur kollektionen Jardin des Plantes från Designers Guild.
Rum för inspiration

Så - äntligen - är projektet att datera upp husets kombinerade arbets- och gästrum klart. 

Starten gick någonstans i juni (se Renovera mera) före en rekordvarm sommar och med en kontinental septembermånad, ja, det har fått ta sin tid...

Gästsängen kommer från ett sovrumsmöblemang från sekelskiftet och var liksom det lilla bordet målat i gustavianskt grått. Arbetsbordet är en gammal spegeldörr som vi tog med i flytten från gamla huset och vilar på enkla benbockar. 
Enligt principen man-tager-vad-man-haver har garagets gömmor inspekterats, prylat letats fram, målats och fixats till för en ny funktion. 

Den gamla avlutade spegeldörren tog vi med oss i flytten från gamla huset för snart nio år sedan. Nu fick den en ny funktion som arbetsbord. 


Vid flytten gråmålades också delar av husets möbler i gustavianskt grått. 


Ett smart drag skulle det visa sig, omtyckta och funktionella bord, stolar, sängramar och prylar fick ett lyft och höll ihop stilen när vi möblerade upp vårt nya hus. 


Sängram från sekelskiftet liksom det virkade överkastet och sidobordet. Randiga kuddar från Linum. Lampfot från loppis, vit skärm Åhléns. Inramat foto av franske fotografen Willy Ronis i ram från Ikea som målats i nyans Plummett från Farrow & Ball. Skott från garderobsblomma i kruka från Mölle Krukmakeri.
 Spegeldörren målades i nyans Plummett från Farrow & Ball och blev ett utmärkt arbetsbord för böcker, klipp, tygprover och inspirationsmaterial. 


Härligt arbetshörn med målad spegeldörr på bockar. Stolen, även den målad i nyans Plummett/Farrow & Ball kommer från snickeri i Jämtland. Symaskinen håller till i en varukorg med ställning, enkel att lyfta upp på arbetsbordet. Den gröna växten är en nespole, japansk mispel, frösådd från en frukt som jag tog med från en mässa i italienska Cernobbio. Det har tagit sju år från frö till litet träd! Vattenkanna och kruka i aluminium. På väggen Naoto Fukasawas fläktinspirerade cd-spelare från Muji. 
Gott om plats för inspirationsmaterial och härligt ljus från två fönster i syd-väst läge in i arbetsrummet på andra våningen i huset. 
Sommarens torkade pioner i ett gammalt speceriglas. 
I garaget vinglade en mindre lyckad garderob från Ikea, en enkel träställning med sidor och tak av korrugerad plast. Ingen höjdarprodukt med andra ord, men den fick nytt liv (se Renovera mera).

Plasten togs bort, ställningen stabiliserades med ribbor i bakstycket och målades i nyans Plummett/Farrow & Ball. 


Ett tunt nät i aluminium häftades fast på ovansida och som hyllplan. 

Smart förvaring i en omgjord garderob från Ikea. Den ommålade fyrverkerilådan rymmer sybehör, band, nålar, stickor etc. Tygprover i korgen och tapetrullar i låda.

Garderoberna är vanlig standard och fanns i huset. Bra förvaring är inget man gör sig av med, de fick vara kvar och kompletterades med en öppen förvaring för arbetsmaterial. Taklampa från 40-talet från loppis. 
Liten groda från George Jensen funkar fint som bokmärke. 

Till vänster en textil i siden med broderier från Designers Guild, till höger ett amishtäcke i mönster Double Irish Chain, fyndat på loppis i Nyack, New York. 

Nespoleträd i septembersol, grönt är skönt i nya arbetsrummet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar