fredag 27 juli 2012

Much in the MoOD

Mässmingel på MoOD.

Den 11 september slår internationella textilmässan MoOD upp portarna för årets mässa i Bryssel. MoOD, en förkortning för Meet Only Original Design, presenterar i tre avdelningar textil, garn, tapet, mönster och tekniska innovationer för såväl heminredning som offentlig miljö. 
MoOD är en lättnavigerad kvalitetsmässa med en mycket hög lägstanivå på utställarna. I år ser mässplanen ut såhär: 

MoOD med mönstermässan Indigo i hall 9.
Mässans trendexpert Niek De Prest presenterar i år tre teman för kommande säsong; Transition, Prorsum och Eccentrics och som en service till besökare erbjuder man guidade halvtimmesturer för bästa trendöverblick.

Avdelningen Flexus visar inspiration för säsongerna 2013-2014 under devisen: "Even change is changing..."

Transition in time på MoOD 2012. 
Till nyheterna i september hör ett antal nya utställare, bland andra det irländska företaget Tabetex, ledande inom textilier för stoppmöbler och gardiner. Det blir premiär för Tabetex som presenterar ett brett register inom klassiska irländska rutor till mer spejsade kollektioner.

Intressant är även belgiska tapetproducenten Omexco som visar två nya kollektioner varav Fragments är baserad på de amerikanska Case Study husen från 40-, 50- och 60-talen. Arkitektur där formgivarparet Ray och Charles Eames var drivande och som i dag inspirerar storligen i många internationella designkretsar.

På MoOD handlar det alltså om Omexcos kollektion Fragments som även är ekologisk och FSC-märkt.   Företagets andra kollektion, Zephyr, är baserad på högklassig textil som siden, linne och tagel. Spännande!

Prorsum trendtema 2012. 
Till fördelarna med MoOD hör även en tydlighet kring materialpresentationer och tekniska nyheter inom såväl textil produktion som garn och vävteknik. Provbank, inspirationsutställningar, designtävlingen Blue Drop presenteras i mässans Discovery Zone.

I mood-board för Eccentrics skymtar vi italienska Rossana Orlandi med sina stora glasögon och röda naglar. Kvinnan bakom ett av världens mest tongivande designgallerier Spazio Rossana Orlandi i Milano.


Mönsteravdelningen Indigo är ett måste på MoOD. Egentligen är det en egen undermässa med drygt hundratalet utställare. Här i hall 9 på mässan samlas internationella mönsterdesigner och studios. Kika gärna in på Indigos egen hemsida. 

MoOD pågår under tre intensiva dagar, fyllda med härlig inspiration i montrar och utställningar. Mässdatum är 11 till 13 september. Mer info på:

                                   www.moodbrussels.com
                                   www.indigo-salon.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar