torsdag 22 augusti 2013

Ikea höstnytt

Golvlampa Ranarp i off-white kostar 499 kronor/Ikea. Kika längre ner för fler modeller. 

Oktobersläpp 

I den framvällande strömmen av inredningsnyheter förhandsvisar även Ikea höstform. Det är inte många år sedan möbelvärlden nöjde sig med två nyhetssläpp per säsong, men likt utvecklingen i modebranschen gäller det även för en möbeljätte att jobba ut mellankollektioner.

Trendig 2013 kallar Ikea sin "tillfälliga designkollektion", presenterad av designchef Marcus Engman som"ett bra exempel där vi har förnyat den typiskt skandinaviska designen genom att kombinera det traditionellt svenska med en typisk kinesisk form."

Bloggen har skannat av Trendig 2013 där vi bland annat spårar drag av designikoner som Wegners Wishbone Chair, Pantons Flower Pot och Aaltos serveringsvagn med stora runda hjul.

"Nyfikenheten är vår drivkraft. Den tar oss ut i världen och till fabriker där vi samarbetar med lokala hantverkare för att hitta lösningar på olika vardagsproblem", menar Marcus Engman.

Såklart är det kommersiellt att verka med inspiration av redan välkänd och klassisk design. Men nog hade det varit väldigt kul att hitta exempel på alldeles ny, spännande och unik formgivning i Ikeas svensk-kinesiska satsning Trendig 2013.

Ur Trendig 2013 väljer vi att visa pall Trendig  med drag av svensk mjölkpall, men tillverkad i bambu.

Pall Trendig 2013 i bambu kostar 199 kronor/Ikea. 


Bland Ikeas övriga höstsortiment, som släpps i butik i oktober, hittar vi vikskärmen Jordet i stål med prickig textil. Ett smart sätt att dela av ett rum och enkelt att byta tyg i skärmen.
Vikskärm Jordet kostar 399 kronor/Ikea. 

Men mest gillar vi belysningsserien Ranarp i pulverlackerad stål, beslag i mässing och textilklädda sladdar. I serien finns tak- och golvlampa, arbetslampa och klämspot, valbar i off-white eller förnicklad stål. Praktiska synkade produkter i höstmörkret hos Ikea.

Bordslampa Ranarp i pulverlackad stål, 399 kronor/Ikea. 


Taklampa Ranarp, diameter 38 cm, 499 kronor/Ikea.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar