onsdag 5 december 2012

Fair Year 2013!

Taktila textila trender på Heimtextil i Frankfurt i januari. 
Missa inte mässorna!

Hög tid att planera för nästa års inspirerande inredningsmässor. Bloggen har uppdaterat Mässkalendern (se under Arkiv). Här hittar du aktuella datum för de bästa fackmässorna 2013 inom design och inredning.

Bloggen följer trender och moden på mässarenorna och startar kommande säsong med några snabba förhandstips...
Naturtema och hantverk bär vidare i inredningsmodet/Hemtextil Messe Frankfurt. 
HeimtextilMesse Frankfurt sparkar igång mässåret. Här ställer världens ledande textilföretag ut textilier, tapeter, mattor och innovativa material inom hem och offentlig miljö.

Mässan rapporterar flera nya utställare i januari, bland andra brittiska Clarke & Clarke och italienska Gross. Design Live visar ett lyckat nytt koncept och samlar 180 utställare inom textil formgivning. I januari utökas Design Living med in särskild Newcomer Area för unga formgivare.

Hall 11.1 fokuserar på kvalitetsutställare inom bädd, bad och det dukade bordet. Här presenteras bland andra italienska Siletti och spanska modeföretaget Desiguel som gör mässdebut med sin Home Collection. 

Innovativa idéer och inspiration presenteras i avdelningen New & Next mässhallarna 8, 9 och 11.
Mässnytt på IMM i Köln. 

Nytt på möbelmässan IMM i Köln i mitten på januari är utställningen Featured Editions som genomförs i samarbete med designstudion Stylepark. Hall 3.2 blir en gallerilik scen för utställande företag att lyfta varumärket på en ny arena.

I Featured Editions finns plats för såväl prototyper, design- och hantverksprocesser, innovativa produkter, formexperiment och Stylepark stödjer i utformning av utställningen och kommunikation via webb och nyhetsbrev.

Köpenhamn får i samband med Copenhagen Fashion Week 31 januari till 3 februari en ny internationell plattform för skandinavisk design och livsstil.

Defining Scandinavia som arrangeras i Øksnehallen utlovar ett nytt holistiskt mässgrepp med ambition att koppla ihop mode med design och livsstil; möbler, konst, hantverk, keramik och iredningsaccessoarer. Lyckas satsningen är tanken en återkommande mässa två gånger om året. Spännande!
Barockträdgård inspirerar designbyrån Note till Greenhouse 2013. 
Hedersgäst på Stockholm Furniture & Light Fair i februari blir designstudion Nendo, som grundats och drivs av japanske formgivaren Oki Sato. Nendo, med uppdrag för storheter som bland andra Cappellini, Swedese, De Padova och Foscarini, blir mässans tionde hedersgästen i ordningen.

Uppdraget består, som vanligt, i att skapa en inspirerande och välkomnande mötesplats i mässans entréhall. För Oki Sato blir det ett väkommet återbesök. År 2004 ställde han som ung och okänd formgivare ut en prototyp av en stol i mässans Greenhouse, blev upptäckt av svenska Swedese som då tog produkten i produktion.

Greenhouse är en viktig och ofta vital del av Stockholms möbelmässa och utformas 2013 av designstudion Note. Inspirationen hämtar man från barockträdgårdens strama linjer och kvarter.

Bloggen återkommer med med mer mässinformation. Men ett förhandstips är fler alternativa utställningar och event off fair inom svensk möbel- och inredningsbransch i februari - missa oss inte!

Nybroplan blir inte arena för trendspaningar kring vintage.
Avslutningsvis - några år om Antikmässan som arrangeras på Stockholmsmässan 14-17 februari. Vintage har givit antikbranschen en rejäl skjuts, fokus ökar i inredningsmodet på antikviteter, moderna klassiker, konst och hantverk.

En upptäcktsresa i tid och rum är namn för Antikmässans temautställning och arrangeras av stylisten och designern Paula Malm. Ett fokus i utställningen av färger med en färgskala i mörka kulörer och guld inramar handplockade antikviteter, blomster och stilleben.

          Dags alltså för ett nytt härligt, spännande och inspirerande mässår 2013!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar