lördag 13 augusti 2011

Mårbackamani!

Nyvattnat Mårbackagäng.
Ja, det finns väl inget ord som bättre beskriver bloggens faiblesse för denna pelargonsort. Mårbacka skapar hemtrevnad, är tåliga, lättodlade och blir plättlätt fler och fler - som synes!

En av de två pelagoner som nu bildat ett helt litet  Mårbackasamhälle. 

Roten till det goda är två plantor som bloggen köpte på mässan Nordiska Trädgårdar. Minnesgoda bloggläsare vet hur vi tagit skott och drivit upp nya plantor i en ständigt ökande takt (se Grönt är skönt i arkivet).

Visserligen delar bloggen generöst med sig av plantorna - men inte riktigt i samma takt som vi sätter nya skott. Denna sommar räknar vi in drygt femtiotalet små och stora Mårbackakamrater i krukor på verandan, balkong och uteplats.

Nu gäller det bara att ha en bra plan för höst och vinter - femtio krukor inomhus är inte en bra idé...

Nya små skott och plantor vi satte på vårvintern. 
Tips! Plantera mera - sätt skott av dina pelargonfavoriter. Knipsa av långa stänglar, sätt skotten i vatten till dess det bildas rötter. Eller sätt helt enkelt skottet direkt i jord i en kruka. Vattna ofta, men se till att det aldrig blir kvar vatten på krukfatet. Pelargoner gillar inte att bli alltför våta om fötterna! Plocka bort torra och missfärgade blad och blommor.

1 kommentar:

  1. Min trädgård skulle behöva lite Mårbackamani! Härligt inlägg!

    SvaraRadera